Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Dec 2014 | 6599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi
  • 1/2 pachet margarina
  • 300 gr. ciuperci albe sau brune
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 4 ardei
  • 2-3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita bobite de mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post:

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece.

Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.

Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, pastram apa in care au fiert pentru ca vom subtia cu ea piureul (in locul laptelui la piureul clasic).

Peste cartofii scursi dar fierbinti adaugam margarina taiata bucati, mixam cartofii si adaugam apa scursa de pe cartofi pana obtinem consistenta dorita la piure.

Curatam ciupercile, ceapa si ardeii.

Punem 2-3 linguri de ulei in tigaie,lasam sa se incinga.

Calim ceapa tocata marunt 2-3 minute, adaugam ardeii taiati fasii, coditele ciupercilor taiate rondele si palariutele intregi.

Presaram boabele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi lasam sa fiarba mancarea la foc foarte mic pana scade apa lasata de ciuperci.

Adaugam rosiile pasate, lasam sa scada putin, apoi presaram patrunjel verde tocat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci La Tigaie